Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 2015.

  22.9.2015.u Puli je već sedmu godinu zaredom održan mimohod povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Mimohodom se, u organizaciji Sigurne kuće Istra i Udruge žena, skrenula pozornost javnosti na sveprisutan problem obiteljskog nasilja.

Mimohod je popraćen prigodnim programom u suradnji sa PU Istarskom i Puhačkim orkestrom grada Pule, a kao i svake godine, priključili su nam se učenici srednjih škola i svi zainteresirani građani.

Porazni su podaci koji govore o 242 žene ubijene od strane člana obitelji od 2001. do danas. Uz velik broj zaprimljenih poziva od strane žena koje traže pomoć i porast broja maloljetnih zlostavljača, ovom smo akcijom željeli pokazati kako je nasilje nad ženama ozbiljan društveni problem te također osnažiti žene i mlade djevojke da prepoznaju nasilno ponašanje i zatraže potrebnu pomoć. 

                        Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 2014.

 22.9.2014. mimohodom je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Mimohod je održan u organizaciji Sigurne kuće Istra i Udruge žena, uz suradnju s PU Istarskom, Puhačkim orkestrom grada Pule i Istarskim narodnim kazalštem te uz brojne učenike srednjih škola i zainteresirane građane. 

Ovom smo akcijom skrenuli pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama, te prigodnim performansom pokazali kako je ignorirnje nasilja ono što najviše priječi rješavanje tog problema.  

                            


 


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/sigurnak/public_html/inc/functions.inc.php on line 538

Humanitarna akcija žena SDP-a u Buzetu

 
U mjesecu darivanja članice Forum žena SDP-a Buzet organizirale su u subotu, 07.12.2013.g. u supermarketu Plodine humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za naše štićenice uz dijeljenje promotivnog i edukativnog materijala Sigurne Kuće Istra.
 
Forum žena SDP-a Buzet već je prethodnih godina svojim aktivnostima iskazao senzibilitet prema žrtvama obiteljskog nasilja i prepoznao potrebe naših štićenica.
 
Ovim povodom zahvaljujemo se članicama Forum žena SDP-a, djelatnicima Plodina d.d. u Buzetu i građanima grada Buzeta koji su doprinijeli  uspješnosti ove akcije u danima darivanja.
 
 

 
 
 

1 2 3 ... 13 14 15

Novosti